Meme kanseri; kadın sağlığını tehdit eden en önemli sağlık risklerinden biridir. Meme kanserinin oluşumunda genetik faktörler etkili olmakla birlikte yumurtalık ve kalın bağırsak kanseri, geç menopoza girmek 35 yaş ve üstünde ilk doğumu yapmak yada hiç yapmamak radyasyon gibi nedenler de yol açabiliyor.
Meme Kanserinde erken tanı ve tedavi çok önemlidir. Erken tanı yapılabilmesi için altın kural herhangi bir şikayet olmadığı dönemde hastalığı fark etmek, Erken tanı ile kanseri fark edebilmek için her kadının 40 yaşını geçtikten sonra muhakkak yıllık kontrol ve takiplerini yaptırması gerekiyor.
Her sekiz kadından biri meme kanseri riski taşımaktadır.
Meme Kanserinde 3 ayrı muayene, tanı ve tarama yöntemi vardır.
Bunlardan ilki kendi kendine meme muayenesi ve bu kanserin aşısı gibidir
Meme Ultrasonografisi
Ses dalgalarıyla bilgi sağlayan, zararsız ve kolay uygulanabilen bir yöntemdir. Meme dokusu içinde yer alan kistler veya kitleler hakkında bilgi edinmemizi sağlar.
Mamografi
Mamografi memenin yapısının x ışınlarıyla görüntülenmesini sağlar. Bu yöntem meme kanserinde hem tanı hem de tarama amaçlı kullanılır. Yapılan araştırmalara göre tarama amaçlı yapılan mamografiler meme kanserinde erken teşhis oranını arttırarak bu hastalıktan dolayı meydana gelen ölüm riskini % 30 oranında azalttığı görülmektedir.
Kanserde erken teşhisi önemseyin ve mutlaka düzenli olarak doktor kontrolüne gidin.
Özel sağlık Sigortası yaptırarak maddi açıdan rahat edin.
Sağlık sigortası ürünleri hakkında daha detaylı bilgi almak için web sitemizde bulunan iletişim formundan veya 444 89 09 nolu numaradan bizlere ulaşabilirsiniz.